Lastet

Alarmohet bota, shp ërthim i fuqishëm pranë tuneleve të ra ketave në Iran (Foto)

Analistët konsiderojnë se shpë rthimi i djeshëm në malet e Iranit që është dëgjuar edhe në Teheran, ka ndodhur në zonën ku gjendet sistemi i fshehur i tuneleve dhe bazave për pro dhimin e ra ketave.

Siç raporton kjo agjenci, ende nuk dihet se çfarë ka shp ërthyer dje në orët e para të mëngjesit si dhe shkaku i shp ërthimit, ku si pasojë mbi qiellin e Teheranit është shfaqur një top i madh i zja rrtë.

Në kryeqytetin e këtij vendi janë dridhur edhe ndërtesat, ndërsa në vend të ngjarjes menjëherë ka shkuar ekipi i televizionit publik.

Në anën tjetër, zëdhënësi i ministrisë së Mbrojtjes, ka deklaruar se nuk ka vik tima dhe se sipas tij shkaku i shp ërthimit edhe rrjedhja e gazit, duke mos specifikuar se për çfarë gazi bëhet fjalë.